Навеси от стъкло и поликарбонат

Фирмата се специлизира в проектиране изработка и монтаж на козирки и навеси над входове , балкони и тераси от стикло и метал.
Конструкцията е изключително надеждна и дълготрайна а стъклото достатачно здраво пред всякаква градушка . Не се влияе от отмосверните условия като слънце , студ или дъжд, не се изисква никаква подръжка,а ефекта за простор и светлина е пълен.
Носещата конструкция се изработва от метал като се изчислява и проектира индивидуално за всеки случей .Над нея се поставят стъкла изработени от 10 или 12мм кантовано и закалено стъкло със съответни технологични отвори. Връзката между тах е с неръждаеми болтове и полиамидни шайби. Фyгите м-у стъклата се уплътняват със структорен силикон.
Алгепласт ООД изработва навеси и козирки от поликарбонатни плоскости .
Това е полимерен дълготраен материал с отлични якостни свойства и UV защитно покритие срещу стареене.Той се предлага в няколко цвята , като основни са кристал, млечно бял и опушен( кафяв) с дебелини 10 12 и 16мм.
Стрехите и козирките от поликарбонат са по- леки консрукции ,но при тях имаме ефекта от пукане при нагряване или охлаждане от слънцето а също и барабанене при дъжд. Растера на металната конструкция е пропрцинален на дебелината на поликарбоната.